Online rendezvény

Április 8. 18 órától április 17. 24 óráig ingyen megtekinthető előadások

Mottó:

“A gyógyítás legnemesebb eszménye az egészség gyors, kíméletes, tartós helyreállítása, vagyis a betegség megszüntetése és teljes megsemmisítése a lehető legrövidebb úton, a legbiztosabb és legártalmatlanabb módon, világosan átlátható, pontosan érthető alapelvek szerint.  Organon 6. kiadás 2. §.

Hahnemann ma lenne 267 éves.  Az egész földkerekségen elterjedt az általa felfedezett homeopátia.

A homeopátia a legnépszerűbb természetes gyógymódok közé tartozik. Az Európai Unióban az egyik legfontosabb komplementer-alternatív gyógyító módszer, közel 100 millióan használják. Magyarországon már az 1800-as évek elejétől jelen van a homeopátia.

Érdekességek

 

Torokgyík gyógyítása  homeopátiával

(Kászonyi Dániel: Magyarhon négy korszaka: Torokgyík (részlet))

 

“Csakugyan meg is érkeztek a mondott napon, déltájban. Bibi olyan rekedt volt, hogy egyetlen hangos szót sem bírt kimondani. Az első pillanattól kezdve attól féltem, hogy a legszörnyűbb gyermekbetegséget, a torokgyíkot kapta meg. Aggodalmamat apjával is közöltem. Másnap délelőtt Bibi fönt volt, de rosszul érezte magát, és elkezdődött nála az a kakaskukorékoláshoz annyira hasonlító gyanús köhögés, amely az említett betegségnek csalhatatlan tünete. Éjszaka egyre rosszabbul lett. A gróf arra kért, menjek Pestre, s hozzam el Argenti doktort magammal. El is mentem, de Argenti nem volt otthon, Vácra utazott; ott lakott ugyanis, csak hetenkint háromszor ment föl Pestre. Azonnal sürgönyöztem neki, hogy jöjjön. Megvártam a vasútnál, majd Gyónra siettünk”

 

Folytatás:

https://www.homeopata.hu/hu/content/kaszonyi-daniel-magyarhon-negy-korszaka-torokgyik-reszletÍzelítő a járványok homeopátiás kezelésének történetéből

 

“Van egy történet Joseph Pultéról, Cincinnati egyik legkorábbi homeopatájáról. Amikor rendelőjét megnyitotta, sokan annyira haragudtak a városban megjelenő homeopatára, hogy a házát tojással dobálták meg. Ez nagyon elbizonytalanította, és azt fontolgatta, elhagyja a várost. Ekkor a felesége megkérdezte tőle: „Joseph, hiszel Te a homeopátia igazságában?”. A válasz igenlő volt. „Akkor itt maradsz Cincinnatiben”, mondta az asszony. 

Röviddel ezután kitört a kolerajárvány, és Pulte azzal a rendkívüli eredménnyel büszkélkedhetett, hogy egyetlen esetet sem veszített el – a közösség ekkor fogadta be őt. Az 1849-es járvány alatt az emberek már tolongtak az ajtaja előtt, a sor vége az utcán állott, mert a váróterem megtelt.” 

Folytatás:

https://www.homeopata.hu/hu/content/izelito-jarvanyok-homeopatias-kezelesenek-tortenetebol-julian-winston

 

Argenti Döme, a váci csodadoktor

“Argenti Döme neve igen rövid idő alatt ismertté vált az ország határain túl is. Rendkívül sok páciense volt, köztük számtalan közéleti méltóság és híresség, mint például József főherceg, Tompa Mihály, Madách Imre, Vörösmarty Mihály, Bismarck kancellár, talán még Deák Ferenc is, akinek hagyatékában megtalálták a „Hasonszenvi útitársat”. Betegeinek nagy része pesti polgár volt, Argenti mégsem költözött be a városba, még akkor sem, amikor már megengedhette volna magának. Inkább naponta utazott be gőzhajóval vagy vasúttal Pestre még 75 éves korában is. Ott Pesten a Papnövelde utcában, az Oroszlán gyógyszertárban gyülekeztek a gyógyulni vágyó polgárok a „váci csodadoktorra” várva.”

Folytatás:

https://www.homeopata.hu/hu/content/argenti-dome-vaci-csodadoktor

Filmek homeopatáknak

Filmek homeopatáknak

 • Polaritás analízis
 • Járványon innen és túl
 • Post covid kezelése
 • Tejszerek 
 • A holisztikus fogászat ösvényein
 • Ton Jansen detox módszere

Filmek érdeklődő orvosoknak

Filmek érdeklődő orvosoknak

 • Lehet-e a homeopátia evidence-based? 
 • Homeopátia és a személyre szabott orvoslás
 • A homeopátia alaptörvényei: simile elv, gyógyszervizsgálat, potenciálás (potenciák)
 • Tünettan: A tünet fogalma, fajtái (lokális, általános, mentális-emocionális), feltűnő tünetek, modalitások, Etiológia, Akut totalitás
 • Bevezetés a repertorizálásba - Phatak repertórium használata

Filmek mindenkinek

Filmek mindenkinek

 • Just one drop
 • Gyógyítás a családban homeopátiával
 • Házi kedvenceink gyógyítása homeopátiával
 • Török Zoltán A tudatos jelenlét. MIndfulness és az egészség.